Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Subsidie voor 45 Plusser

 

Contact

Molenweide 57

1902 CJ Castricum

0651-677540

E-mail: transvision@casema.nl / info@trans-vision.nl

 

 

 

 

45 plus loopbaanadvies / 45 plus ontwikkeladvies

 

Deze regeling loopt tot het subsidiebedrag op is.

Loopbaanadviseurs kunnen werkende vijfenveertigplussers een Ontwikkeladvies geven en daarvoor een subsidiebedrag van € 600,- aanvragen. Het doel van het Ontwikkeladvies is dat het deelnemers stimuleert om de regie van hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden van de deelnemer.

Op 28 december 2018 heeft een regelwijziging plaatsgevonden waardoor ALLE werkenden van 45 jaar en ouder nu gebruik kunnen maken van het gratis Ontwikkeladvies.

Voor alle beroepsgroepen, inclusief zelfstandigen zonder personeel

Tot eind 2018 gold de regeling voor specifieke beroepsgroepen en sectoren. Vanaf januari 2019 is de regeling echter opengesteld voor alle mensen, die gemiddeld minimaal 12 uur per week werken (in loondienst en zelfstandig). 

 

Subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Het Ontwikkeladvies is een Subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor werkende vijfenveertigplussers.
De regeling maakt onderdeel uit van het actieplan ”Perspectief voor vijftigplussers”. Dit actieplan is opgezet om de arbeidsmarktpositie van oudere werknemers te verbeteren. Door hen wendbaarder te maken op de arbeidsmarkt en waar nodig te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan.
De regeling loopt tot 11 januari 2020 (begin 2019 een half jaar verlengd).

Het Ontwikkeladvies stelt werkenden in staat om met behulp van een loopbaanadviseur een beter beeld te krijgen van hun 'arbeidsmarkt-fitheid'. Aan ieder Ontwikkeladvies is een subsidiebedrag van € 600,- gekoppeld.

Ook is er de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor het trainen van leidinggevenden. Beide types subsidies kennen individuele en groepsmogelijkheden. De loopbaanadviseur kan zowel door de werkgever als werkende worden ingeschakeld. Je kunt dus zelf direct een afspraak inplannen voor het 45 plus ontwikkeladvies.

Doel 

Het doel van het Ontwikkeladvies is om mensen te stimuleren om de regie over hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de eigen competenties en de toekomstige loopbaanmogelijkheden.
De ontwikkeltraining leidinggevenden zorgt ervoor dat leidinggevenden adequaat leren omgaan met en inspelen op (de uitkomsten van) het Ontwikkeladvies. 

 Geen kosten

Voor medewerkers die aan de voorwaarden voor deelname aan het Ontwikkeladvies voldoen is het advies kosteloos. De uitvoerende loopbaanprofessional vraagt de subsidie aan. Je hoeft zelf niets te betalen. Neem contact op op 06-51677540 om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen.